Welcome to our website !

The New Brunette Mom

Mom Lifestyle by Thenia Pafralidou

10 Tips for Perfect Skin

By 7:42 μ.μ.



Η τέλεια επιδερμίδα είναι ένα άπιαστο όνειρο για πολλές από εμάς και όλες σίγουρα θα κάναμε τα πάντα για την αποκτήσουμε. Δεν χρειάζεται όμως να φτάνουμε σε υπερβολές. 
Αυτά τα 10 απλά Tips αρκούν για να βελτιώσουμε την εμφάνιση της επιδερμίδας μας...
1. Δεν ξεχνάμε την αντηλιακή κρέμα προσώπου για κανένα λόγο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντηλιακή προστασία είναι το νούμερο ένα στοιχείο για μια υγιή επιδερμίδα. Ο ήλιος καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος και επηρεάζει τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων. Για το λόγο αυτό μην φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς να έχετε βάλει την αντηλιακή σας κρέμα, με SPF τουλάχιστον 30, ακόμη και το χειμώνα. 
Korres Red Grape Face Sunscreen SPF30

2. Διαλέγουμε τα σωστά προϊόντα για το δέρμα μας
Μάθετε τα πάντα για το δέρμα σας! Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς για αυτό, ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν δεν είσαστε σίγουρες, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο ή την αισθητικό σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τη σύσταση αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Επίσης, να έχετε στο νου σας, πως κάθε περιοχή του προσώπου σας μπορεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Παρ' όλα αυτά, όπως κι αν είναι η επιδερμίδα σας, η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, αναζητήστε προϊόντα, με την ένδειξη Oil-free, που περιέχουν Υαλουρονικό Οξύ. 
3. Απολέπιση
Η απολέπιση δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα καμίας γυναίκας. Το ιδανικό είναι να κάνουμε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα αν βρισκόμαστε ηλικιακά στη δεκαετία των 20, τρείς φορές την εβδομάδα στη δεκαετία των 30 και μέχρι και τέσσερις φορές στη δεκαετία των 40. Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική καθώς ανυψώνει το ξηρό, θαμπό δέρμα και επιτρέπει στα προϊόντα να διεισδύσουν και να εργαστούν πιο αποτελεσματικά. Με απαλές πάντα κινήσεις απομακρύνεται το νεκρό δέρμα. Ένα μυστικό είναι να κάνετε την απολέπισή σας με ατμό, για παράδειγμα την ώρα του ντους. Ο ατμός ζεσταίνει και ενυδατώνει παράλληλα το δέρμα αποτέλεσμα να το κάνει πιο απαλό. 
4. Μην ξεχνάτε το λαιμό σας
Ο λαιμός μπορεί να μαρτυρήσει την ηλικία μας περισσότερο κι από το ίδιο το πρόσωπο, οπότε είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή την επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή. Χρησιμοποιήστε τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιείται στο πρόσωπό σας και στην περιοχή του λαιμού, κάνοντας μασάζ με ανοδικές κινήσεις. Μην ξεχνάτε τα αντηλιακό και στην περιοχή του λαιμού. 
5. Πιείτε περισσότερο νερό
Το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για να αποκτήσει ένα λαμπερό και υγιές δέρμα , είναι να πίνει πολύ νερό. Όλοι το ξέρουμε αυτό και σίγουρα δεν αποτελεί μυστικό. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όμως είναι η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Αν δεν είστε λάτρεις του νερού δοκιμάστε να αρωματίσετε και να δώσετε γεύση στο νεράκι σας, προσθέτοντας στην κανάτα σας διάφορα φρούτα και λαχανικά. 



6. Προσέξτε τις ποσότητες γαλακτοκομικών, καφέ και αλκοόλ που λαμβάνετε
Είμαστε ό,τι τρώμε λένε και έχουν απόλυτο δίκιο. Δώστε προσοχή στα γαλακτοκομικά, καθώς έρευνες έδειξαν πως το γάλα περιλαμβάνει στεροειδείς ορμόνες και άλλες ενώσεις οι οποίες ευθύνονται για διάφορες φλεγμονές αλλά και για την ακμή. Ερχόμενη στη Γερμανία είδα το δέρμα μου να αλλάζει, να είναι θαμπό και γεμάτο σπυράκια. Μου έκανε τρομερή εντύπωση καθώς δεν είχα δει πότε την επιδερμίδα μου σε τέτοια κατάσταση. Έτσι, μετά από μια μελέτη που διάβασα, αποφάσισα να βγάλω το γάλα από τη διατροφή μου. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η επιδερμίδα μου επανήλθε και είναι πιο λαμπερή από ποτέ. Ο καφές από την άλλη, αφυδατώνει το δέρμα και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να πίνουμε πάνω από δύο ποτήρια την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ, πέρα από τις κενές θερμίδες που μας χαρίζει, κάνει κακό και στο δέρμα μας. 

7. Λατρεμένες βιταμίνες
Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του δέρματός μας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσληψη Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C, Καλίου καθώς και Ω3 λιπαρών. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στη προσθήκη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής στην καθημερινή σας ρουτίνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας! 

8. Ένας καλός καθαρισμός δεν έβλαψε ποτέ καμία 
Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε όλο το makeup και τη βρωμιά που μαζεύεται πάνω στο δέρμα σας. Ένας καλός καθαρισμός απαιτεί δύο στάδια. Στο πρώτο, με ένα υγρό μαντιλάκι καθαρισμού makeup αφαιρείτε όσο makeup έχετε στο πρόσωπό σας. Στο δεύτερο στάδιο, με τη χρήση ενός κατάλληλου για την επιδερμίδα σας καθαριστικού προσώπου, καθαρίστε σε βάθος την επιδερμίδα σας. Επαναλάβετε το δεύτερο στάδιο αν χρειαστεί. 
Garnier Micellar Cleansing Water & Cleansing Wipes

9. Αφήστε ήσυχα τα σπυράκια σας
Μην τα πειράζετε για να μην σας πειράζουν! Πειράζοντας ένα σπυράκι το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το εξαφανίσετε. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να του δώσετε τροφή, γεμίζοντάς το με χιλιάδες μικρόβια και από τόσο δα μικρό να γίνει βουνό. 


10. Επισκεφθείτε μια ειδικό 
Ακόμη και η πιο προσεγμένη ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που θα δεχθείς από μια ειδικό. Αν τα οικονομικά σας, σας το επιτρέπουν, θα ήταν καλό να επισκέπτεστε συχνά την αισθητικό σας. Το πόσο συχνά, έχει να κάνει με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν έχετε λιπαρή με τάση για ακμή επιδερμίδα προτείνω κάθε 3 με 6 εβδομάδες, κάθε 4 εβδομάδες αν έχετε ξηρό δέρμα, κάθε 4 με 6 εβδομάδες αν έχετε μεικτή επιδερμίδα και κάθε 7 με 8 εβδομάδες αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη. Σίγουρα η αισθητικός σας γνωρίζει περισσότερα για την επιδερμίδα σας, για αυτό μην ξεχάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή της. 

Extra Tip: Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα προσώπου με βρεγμένα χέρια. Θα δώσει μια επιπλέον λάμψη στην επιδερμίδα σας. Το εφαρμόζω καθημερινά και έχω δει μεγάλη διαφορά! 

Ποιό είναι το δικό σας μυστικό για μια τέλεια επιδερμίδα; 

Περιμένω τα σχόλια σας! 


xxx Thenia


You Might Also Like

0 σχόλια