Welcome to our website !

The New Brunette Mom

Mom Lifestyle by Thenia Pafralidou

A makeup expiration guide

By 12:45 π.μ.




Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τις λέξεις "ημερομηνία λήξης" είναι συνήθως το φαγητό. Γνωρίζατε όμως πως και τα αγαπημένα μας προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης; Δεν θέλω να σας πληγώσω, αλλά μπορεί η αγαπημένη σας πούδρα να έχει ήδη λήξει κι όσο κι αν σας πονάει πρέπει να πεταχτεί. Η διάρκεια ζωής διαφέρει από προϊόν σε προϊόν. Για τον λόγο αυτό σας έχω μια αναλυτική λίστα σχετικά με τη διάρκεια ζωής του κάθε προϊόντος, για να ξέρετε αν πρέπει να κρατήστε ή να πετάξετε τα προϊόντα ομορφιάς σας. 
 



Foundation

Αν συνηθίζεις να έχεις δύο Foundations, ένα για το χειμώνα και ένα για το καλοκαιράκι που έχεις μαυρίσει και τα χρησιμοποιείς τακτικά, μπορείς να τα κρατήσεις για περίπου 6 με 12 μήνες. Αν πάλι, έχεις ένα ανοιχτό μπουκαλάκι εδώ και καιρό και δεν το έχεις αγγίξει, σου προτείνω να το πετάξεις. Πιθανότατα να μην σου άρεσε καθόλου ή να μην ήταν στην απόχρωσή σου. Οι ανοιχτές συσκευασίες Foundation μπορούν να αντέξουν μέχρι και 2 χρόνια. 

Concealer

Τα Concealers μπορούν να αντέξουν λιγάκι παραπάνω από τα Foundations, αλλά όχι πολύ. Tα Concealers έχουν την τάση να αλλάζουν χρώμα ή να γίνονται συμπαγείς, αν δεν τα χρησιμοποιείς αρκετά συχνά. Κανείς δεν θέλει ένα Concealer που κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνει! Έτσι προτείνω να κρατήσετε το Concealer σας μέχρι και 1 χρόνο.

Mascara & Liquid Eyeliner


Η Mascara και το Liquid Eyeliner είναι δυο προϊόντα που πρέπει να ανανεώνεις συχνά. Μιας και οι περισσότερες χρησιμοποιούμε αυτά τα δύο προϊόντα σε καθημερινή βάση, τελειώνουν σχετικά γρήγορα. Παρ' όλα αυτά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην κρατάμε τη Mascara και το Liquid Eyeliner παραπάνω από 4 μήνες. Τα βουρτσάκια σε αυτά τα δύο προϊόντα τείνουν να μαζεύουν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.  


 

 

Lipstick & Lipgloss 

Πρέπει να παραδεχτώ πως αυτό που πονάει περισσότερο είναι η στιγμή που πρέπει να πετάξω το αγαπημένο μου κραγιόν και είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη. Δυστυχώς όμως, τα κραγιόν δεν αντέχουν για πάντα. Το καλό βέβαια είναι πως τα λατρεμένα μας κραγιόν έχουν διάρκεια ζωής 2 ολόκληρα χρόνια. Τα Lipgloss, από την άλλη, πρέπει να τα πετάμε μετά από 1 χρόνο.  

Powders 

Πούδρες, σκιές ματιών και ρουζ συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία. Μιας και τα παραπάνω έχουν διάρκεια ζωής μέχρι και 2 χρόνια, είναι σημαντικό να κρατάτε καθαρά τα πινέλα σας. Όσο πιο καθαρά κρατάτε τα προϊόντα ομορφιάς σας τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν βλαβερά βακτήρια πάνω σε αυτά. 

   


Makeup Brushes

Με λίγη προσοχή, τα πινέλα σας μπορούν να αντέξουν για αρκετά χρόνια. Φροντίστε να πλένετε τακτικά τα πινέλα σας και να τα φυλάσσετε σε στεγνό μέρος. Κάθε πινέλο είναι μοναδικό, αν όμως αρχίσουν να μαδάνε ή τα νιώθετε σκληρά στις άκρες, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε. 

Nail Polishes

Τα μανό τυπικά έχουν διάρκεια ζωής 2 χρόνια, αν όμως δείτε κομματάκια ή διαχωρισμό των χρωστικών τότε μάλλον είναι έτοιμα για το καλάθι των αχρήστων. Για να καταλάβετε αν τα μανό σας πρέπει να πεταχτούν, προτείνω να τα πάρετε με τη σειρά και να τα κουνήσετε καλά για να δείτε αν διαχωρίζονται ή όχι. 


Τι λέτε, μήπως ήρθε η ώρα να πετάξετε τα ληγμένα καλλυντικά σας;

Ξέρω είναι σκληρό, αλλά πρέπει...

xxx Thenia


You Might Also Like

0 σχόλια